• Sat Bistrita, comuna Alexandru cel Bun, Str.Petru Rares, Nr. 310, Jud.Neamt
 • +40749563971
Ro

Datorita asezarii pensiunii la iesirea din piatra neamt catre bicaz,de aici va puteti incepe traseele de vizitare catre centrul orsasului unde puteti vizita numerose muzee,telegondola pentru a va delecta cu frumusetile imprejurimilor ce I le ofera perla moldovei,partia de schi ,strandul municipal cat si lacul batca doamnei de unde se pot inchiria barci si caiace pentru a admira natura .pe langa traseul mai sus mentionat va puteti face si un traseu de vizita catre valea bistritei unde veti gasi manastirea bistrita una din cele mai vechi asezari de cult din zona moldovei,manastirea pangarati,si mai departe traseul va poarta spre orasul bicaz de unde va puteti allege alte doua trasee ,unul spre lacul bicaz si satul izvorul muntelui care se afla la poalele muntelui ceahlau de unde puteti incepe Aventura dumneavoastr a pe culmele acestuia,variant a doua ar fi aceea de a merge spre lacul rosu care sigur va va oblige sa faceti pima oprire in in cheile bicazului ,una din cele mai frumoase zone din Romania
Pensiunea Camena va propune urmatoarele obiective trasee turistice. • Curtea Domneasca: Situata in centrul orasului Piatra Neamt in imediata apropiere de parcul central.Din documente se interpreteaza ca Curtea Domneasca a luat nastere in anul 1491 insa dua alte documente se scrie de 1468.Din Curtea Domneasca facand parte mai multe cladiri,obiective turistice ale orasului Piatra Neamt (Biserica Domneasca ‘’Sf.Ioan Botezatorul”;Muzeul Curtea Domneasca;Turnul Clopotnita sau Turnul lui Stefan cel Mare;Liceul “Petru Rares”;Muzeul de Arta;Muzeul de Etnografie;Muzeul Cucuteni si Primaria Piatra Neamt)

 • Biserica Domnească "Sf. Ioan Botezătorul" Biserica Domnească "Sf. Ioan Botezătorul" a fost zidită în anii 1497-1498 sub ctitoria lui Ştefan cel Mare situata in centrul orasului Piatra Neamt in asa numitul loc Curtea Domneasca

 • Muzeul Curtea Doneasca: SItuat pe platoul Curtii Domnesti la intrarea in Liceul Petru Rares in centru orasului Piatra Neamt aici puteti vedea obiecte vechi gasite in Curtea Domneasca si documente ce atesta vechimea Curtii Domnesti atestata din 20 aprilie 1491.

 • Turnul lui Stefan Cel Mare: Situat pe platoul Curtii Domnesti din centrul orasului Piatra Neamt construit in anul 1499 din piatra bruta cu o inaltime de 19 metri si cu latura de aproximativ 6 metri pe acele vremuri era folosita de strajeri in zilele noastre este folosit pe post de clopotnita a Bisericii Sf.Ioan Botezatorul.

 • Muzeul de Arta Muzeul de Arta Piatra Neamt situat in Curtea Domneasca aici se pot vedea nenumarate colectii de pictura,sculptura,grafica si tapiserie ale multor artisti de valoare ai romaniei care pot fi vazute oricand,dar din cand in cand se pot vedea si colectii ale artistilor straini si romani ai timpurilor noastre.

 • Muzeul de Etnografie: Situat in Curtea Domneasca langa Turnul lui Stefan Cel Mare Neamt aici veti gasi expuse costumul national specific zonei cat si designul asezarilor din aceasta zona precum siobiceiurile si mestesugurile pe care le aveau locuitorii “Tinutului Piatra”.

 • Muzeul Cucuteni: Muzeul de Arta Eneolitica Cucuteni din Piatra Neamt este primul muzeu al culturii Cucuteni din Romania situat in vecinatatea Curtii Domnesti,aici se pot vedea nenumarate obiecte din ceramica pictata. Cultura cucuteni este una din cele mai vechi civilizatii ale Europei.

 • Muzeul de Istorie si Arheologie: Infiintat in anul 1934 deb catre preotul Constantin Matasa aici se poatevedea cea mai veche colectie arheologica a Culturii Cucuteni dar si aspect mai vechi a perioadelor paleolitic ,neolitic timpuriu ,civilizaţia traco-geto-dacică dar si dar si aspect ale tinutului nemtean.Aici puteti vedea obiecte cat si material vechi ale epocilor pietrei,metalelor si bonzului

 • Muzeul de stiinte naturale: Muzeul de Stiinte Naturale din Piatra Neamt a fost inaugurat in anul 1960 fiind unul din muzeele de coordonare din Romania. Expozitia este conceputa sub forma unei prezentari monografice complexe a judetului Neamt, sub aspect geologic, paleontologic, floristic, faunistic si ecologic care se gasesc in Parcul National Ceahlau ,Cheile Bicazului-Hasmas si nu numai,toata colectia avand aproximativ 50000 de exemplare. Acesta detine o colectie unica in lume de pesti fosili

 • Teatrul Tineretului: Situat in centrul orasului Piatra Neamt langa parcul central fiind o cladire impunatoare construita in anul 1929-1947 si data in folosinta in anul 1961 aici au absolvit unii dintre cei mai buni actori ai Romaniei cum ar fi:Florin Piersic,Horatiu Malaiele, Maia Morgenstern, Ileana Stana Ionescu,si multi altii,fiifnd unul din cele mai dinamice teatre din tara.

 • Sinagoga: Situata in Piatra Neamt in vecinatatea Curtii Domnesti, Sinagoga de lemn “Baal Sem Tov” Acest lacas de cult dateaza din anul 1766 si dupa unii specialisti este considerata cea mai veche sinagoga din Romania, posibil si din sud-estul Europei.

 • Masivul Ceahlau: Fiind situat in Judetul Neamt la aproximativ 30 de km de orasul Piatra Neamt si de punctele de cazare din oras Masivul Ceahlau este cel mai inalt din muntii Bistritei din grupa Carpatilor Moldo-Transilvani, fiind totodatã si unul din muntii cu cea mai mare importantã turisticã din Carpatii Orientali.Vârful sãu cel mai înalt este considerat vârful Ocolasul Mare, cu 1907 m iar vârful Toaca mãsurând numai 1900 m.Masivul Ceahlau fiind un Parc National cu arii naturale protejate din acestea facand parte:Rezervaţia ştiinţifică "Ocolaşul Mare" Rezervaţia natural-botanică "Poliţa cu Crini";Monumentele naturii: "Cascada Duruitoarea" şi "Avenul Mare".Pentru urcarea pe Muntele Ceahlau se gasesc mai multe trasee care pot pleca din statiunea Izvorul Muntelui sau din statiunea Durau.

 • Lacul Izvorul Muntelui: Lacul de acumulare "Izvorul Muntelui", cunoscut şi sub numele de "lacul Bicaz", este al doilea cel mai mare lac artificial si al treilea ca inaltime din Romania.Barajul de la Bicaz, a fost construit intre anii 1950-1960.Barajul se prezinta ca un adevarat munte artificial, avand o lungime de 435 m, inaltime de 127 m si o latime la baza de 119 m.Fauna lacului este alcătuită din mreană, clean, lostriţă, scobar, moioagă, babuşcă, păstrăv indigen, păstrăv de lac şi păstrăv curcubeu, oblet, porcuşor, plătică.Pe Lacul Bicaz se pot face plimbari cu vaporasul astfel putandu-se vedea Masivul Ceahlau.

 • Cheile Bicazului Cheile Bicazului sunt renumite în România, datorită mărimii lor impresionante. De asemenea, Lacul Roşu, format prin bararea naturală a apelor pârâului Bicaz (anul 1837), oferă privirii un peisaj deosebit de pitoresc, fiind o rezervatie naturala deosebita.

 • Lacul Cuiejdel: Lacul Cuejdel este cel mai mare lac de baraj natural din Europa, avand o suprafata de aproximativ 150 ha si o adancime medie de 10 m, un volum de apa de 1.000.000 mc si e in permanenta crestere.Lacul Cuejdel s-a format in urma unor alunecari de teren succesive (1978-1991) pe cursul Cuejdelului, la baza Culmii Munticelu.

 • Lacu Rosu: Lacul Roșu este un lac de baraj natural format în 1837, la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului.Lacu Roşu este o localitate turistică în judeţul Harghita (România) situat la 30 km de orasul Bicaz (Neamt).

 • Partia Cozla Partia de ski Cozla este amenajata pe dealul Cozla, situat in partea de nord a orasului Piatra Neamt.Lungimea partiei este de aproximativ 900 m aceasta avand propriul sistem de telescaun,iar pentru a ajunge pe platoul de plecare al partiei (platoul cozla)este construita o telegondola cu plecare din gara din Piatra Neamt.

 • Strandul tineretului: Situat la poalele muntelui Cernegura si pe malul raului Bistrita,la aproximativ 30 Min de mers pe jos din centrul orasului Piatra Neamt.In incinta strandului puteti gasi pe langa bazinele de inot urmatoarele:terenuri de fotbal,terenuri de tenis,teren de baschet,teren de volei,pista pentru role,nenumarate restaurante ,baruri ,locuri de joaca pentru copii,cazare si in vecinatatea strandului se afla si Baza hipică "Virgil Barbuceanu" Piatra Neamţ,unde se poate practica echitatiadar si agrement cu trăsurile trase de cai pe traseele propuse de solicitanţi.pe timp de iarna aici este montat si un patinoar artificial.

 • Casa memoriala Calistrat Hogas: Muzeul memorial a fost amenajat in anul 1969 in casa in care a locuit scriitorul Calistrat Hogas.Expozitia permanenta cuprinde documente de familie, manuscrise, mobila originala si obiecte personale ale scriitorului. muzeul este situat in centrul orasului Piatra Neamt in apropierea teatrului Tineretului si a parcului central.

 • Stadionul Ceahlaul: Situat in piatra Neamt in zona numita Borzoghean acesta are o capacitate de 18000 de spectatori,fiind dotat cu instalatie de nocturna si gazon artificial,incojurat de o pista de alergare si alte 2 terenuri de fotbal de dimensiuni mai mici.

 • Cetatea Neamt: Cetatea Neamțeste o cetate medievală din Moldova, aflată la marginea orașului Târgu Neamț situata la o altitudine de 480 m și la o înălțime de 80 m față de nivelul apei Neamțului.Cetatea Neamț a fost construită prima data în timpul domniei lui Petru I Mușat (1375-1391), ea fiind menționată pentru prima dată la 2 februarie 1395, în timpul expediției regelui Sigismund de Luxemburg al Ungariei în Moldova.A doua perioadă de construcţie a cetăţii a fost în timpul lui Ştefan cel Mare, când s-a adăugat curtea exterioară cu o nouă centură de ziduri şi 4 bastioane semicirculare.

 • Manastirea bistrita: Manastirea Bistrita, zidita de domnitorul Alexandru cel Bun in anul 1406, este o manastire ortodoxa din judetul Neamt. Manastirea se afla in satul Bistrita, din comuna Alexandru cel Bun, si are o foarte mare valoare istorica si arheologica.Fiind situata la aproximativ 8 kilometri mai spre vest de orasul Piatra Neamt,fiind situata la aproximativ 3 km de Pensiunea Camena.

 • Manastirea pangarati: Biserica Mănăstirii Pângăraţi a fost zidită în anul 1560 de către evlaviosul domn Alexandru Lăpuşneanu şi s-a sfinţit de către Grigorie Mitropolit al Socevei, (1560) după cum ne istoriseşte pisania mănăstirii.Voievodul Alexandru Lăpuşneanu a zidit şi Turnul Clopotniţă, a împroprietărit mănăstirea cu „întărire peste toate poienele ce sunt în jurul acestei Mănăstiri Pângăraţi.

 • Manastirea(schitul) sihla: Mănăstirea Sihla se află la 8 kilometri de Mănăstirea Sihăstria, la 1000 m altitudine, într-o zonă stâncoasă. În apropierea de mănăstire se află peștera în care a trăit Cuvioasa Teodora, fiica lui Joldea Armașu de la Cetatea Neamțului, cea care va fi cunoscută în lumea ortodoxă drept Sfânta Teodora de la Sihla.Aflat pe drumul forestier ce leaga satul Agapia de Manastirile Sihastria si Secu, Manastirea de la Sihla este un important punct de pelerinaj religios, in special datorita Sfintei Teodora.

 • Manastirea sihastria: Manastirea Sihastria intemeiata in anul 1655. Pana in anul 1734 era doar o mica asezare pustniceasca anonima, cunoscuta sub numele de “Sihastria lui Atanasie”, fondatorul ei.Parintele Cleopa Ilie s-a nascut la 10 aprilie 1912 in comuna Sulita, judetul Botosani, primind din botez numele Constantin,acesta fiind inchinoviat la Manastirea Sihastria.

 • Manastirea Secu Manastirea Secu din Judetul Neamt se afla la 22 km de orasul Targu Neamt si la o distanta de 4 km de soseaua Targu Neamt – Pipirig acest asezamant monahal se infatiseaza ochilor nostri sub forma unei cetati medievale, construite cu ziduri groase, turnuri de aparare si turle ce se inalta asemenea unor sulite uriase. Manastirea Secu se afla in vecinatatea Manastirii Neamt, cea mai veche manastire din judetul Neamt si a Manastirii Sihastria, cunoscuta pelerinilor pentru parintele Ilie Cleopa. Primul schit a fost ridicat in anul 1530, iar Domnitorul Petru Rares (1527-1546) a cladit biserica Schitului Zosima pe locul actualei biserici a cimitirului manastirii.

 • Manastirea Neamt: Mănăstirea Neamț este o mănăstire ortodoxă de călugări din România, situată în comuna Vânători-Neamț,fiind așezământ monarhal din Moldova din atestată documentar din 1407.Biserica actuală din incinta mănăstirii a fost ctitorită de voievodul Ștefan cel Mare la sfârșitul secolului al XV-lea și are hramul Înălțarea Domnului.Așezământul are cea mai mare și mai veche bibliotecă mânăstirească (18000 volume) și a avut o contribuție deosebită la dezvoltarea culturii și artei românești medievale.Biserica ctitorită de Ștefan cel Mare este principalul monument istoric și de arhitectură moldovenească din incinta mânăstirii, de o eleganță și frumusețe deosebite.

 • Manastirea Petru Voda: Desi a fost constituita recent (sfarsitul secolului al XX-lea), manastirea Petru Voda - realizata intr-o maniera ce tradeaza influente ale stilului medieval - a devenit deja loc de pelerinaj pentru zeci de mii de credinciosi.n anul 1990, Mitropolitul Daniel al Moldovei si Bucovinei a dat binecuvantarea si dupa anul 1991 a inceput constructia bisericii Petru Voda.Unul dintre monahi este fostul staret al manastirii, protosinghel Justin Parvu. Considerat de multi ca fiind unul dintre cei mai cunoscuti duhovnici in viata. Parintele Iustin a trecut in anii pe care i-a adunat peste multe greutati, insa a ramas mereu credincios credintei ortodoxe si neamului roman.

 • Manastirea Agapia: Manastirea Agapia este o manastire ortodoxa de maici, situata la 9 km de orasul Targu Neamt, si 43 km de orasul Piatra Neamt.Primii ctitori voievozi ai sfintei Manastiri Agapia sunt Petru Rares si Elena Doamna, amintiti in Vechiul Pomelnic de la manastire, prin grija carora s-a construit prima biserica de piatra.Initial, Manastirea Agapia a fost locuita de calugari, dar in anul 1803, mitropolitul Veniamin Costache o transforma intr-o manastire de maici.Manastirea Agapia este singura asezare monahala ortodoxa din Romania care poarta numele de “dragoste crestina”, provenind din grecescul “agapis”. Manastirea, cat si zona care o inconjoara, a preluat numele de la calugarul Agapie, care in secolul al XIV-lea a construit, in aceasta zona a Neamtului, o bisericuta din lemn.

 • Manastirea Varatec: Manastirea Varatec este situata in comuna Agapia, apropae de manastirea Agapia, la 12 km de orasul Targu Neamt si la 40 km de orasul Piatra Neamt.Intemeiata de Maica Olimpiada, calugarita in fostul Schit Topolita.In anul 1821, manastirea Varatec a fost jefuita iar calugaritele izgonite sau ucise, insasi maica Olimpiada a reusit cu greu sa scape, refugiindu-se la Manastirea Secu.Ansamblul monahal de la Varatec mai cuprinde Biserica “Sfântul Ioan Botezatorul” – secolul XIX, lânga care se gaseste mormântul lui Veronica Micle si Biserica “Schimbarea la Fata.